Shaklee Terus Maju

image

Salam semua…

Untuk memulakan sebuah kareer mungkin amat sukar bagi sesetengah orang. Ya… Bukan mudah untuk mengubah sesuatu yang dianggap sukar. Amat pedih!

Sue seperti anda juga. Rasa macam sukar tetapi apa yang sue terlebih sukar adalah katakan tidak berjaya. Kenapa?

Otak

Otak kita adalah raja segala2nya. Mungkin anda tidak percaya tetapi itu adalah hakikatnya.

Jika otak kita katakan boleh, nescaya semua akan boleh. Itu adalah kuasa yang amat menakjubkan.

Malas

Ada juga perasaan malas untuk berjaya. Ya… Kata org, kita tak mungkin berjaya jika ada malas.

Tetapi malas juga adalah memberikan kita lebih kretifviti. Cara kita berfikir akan lain daripada yang lain.

Kesimpulan

Jika kita fikirkan kita berjaya, kita akan hampiri kejayaan.

Sue
0199188605

Advertisements

Induce | Sakit Ke?

sy akan di induce sbb kekurangan air ketuban..bnyk crita2 yg sy dgr ckp psl induce ni..sakit yg amat..ya Allah..takutnya..ada x cara nk bg bukaan tu cepat,ckup sekali ubat je..mohon bantu..

1) Salam sis…..semoga selamat semuanya..

Taknak sakit..nk mudah..nk cepat dan selamat, boleh ada…
-JGN BYK PIKIR NEGATIVE
-MINTA AMPUN SUAMI DAN IBU
– DOA SEPENUH HATI MINTA PADA ALLAH

itu je…inshaAllah, mcm kentut je ank kluar..:)ingat,.. Allah lah yg memudahkan dan menyulitkn..maka KEMBALILAH PD DIA

2) Sy pn kes yg sama..kene induce sbb air ketuban kurang..2 kali induce sbb yg 1st bukaan 1cm je..bile 2nd induce sakit dia mmg x terkata..tp sbb anak 1st so sy x tau la nk compare sakit induce ngan x induce..huhu..nurse suruh bnykkn jln..tp sbb sakit punye pasal jln pn x larat..insyaallah ok..doa bnyk2..amalkn doa nabi yunus..

3) sy dlu induce jugak sbb air ketuban kurang..sekali induce xde la sakit sgt..sy berjln ke wad,xnk nurse tolak..jauh jugak..smpai wad sakit semakin kuat..xsmpai 15 mnt sakit sgt2,,dh xtahan.pgl doc,doc check dh buka besar
cpt2 dorg maraton tolak ke L.room
smpai2 trs brsalin..alhamdulillah.mudah sgt,,sekali induce je

4) Anak 1st kena induce anak 2nd normal delivery.. sakit mmg sakit kedua2nye… jgn pikir sgt psl sakit nanti tension.. just follow the flow.. berdoa byk2.. kuatkan semangat ye.

5) Sy bru brsalin,sy pon di induced,tp msa x thn sgt sakit,sy minx cucuk ubt tahan sakit..ubt tu bt kita mngntuk,tak mnghilangkn sakit,cuma dpt mngurangkn skt je,tp skt ttp terasa.wlopon tdo,trs trsdar ..at least dpt gk tlelp bla xskit..

6) Induce tu maknanya mcm paksa beranak. Kakak saya ada kes mcm awak. Kurang air ketuban tapi tak kena bg induce. Beranak pon normal dan bby pun selamat dilahirkn. Awak minum air kelapa muda tanpa gula. Insya Allah…

7) Xskitlah sis…sya 15hri brpntng da ni…sya pun sme induce sbb air ktubn licking tnpa sedar..lps subuh msuk ubat..xd skit rse ap pun…col 12.30 tghri dok cek bukaan n tlg skli buka kan laluan…trus time tu cntrction dy mcmskit snggugut tu….col 5.14ptg sya slmt brslin…alhmdulillh..penglmn prtma kna induce….brdoa bnyk2 yer….semoga dipermudahkn semuanya yer

8) Sya hari tu pun kurang air ketuban. Doktor ckp nak induce kalau bukaan dh bsr. Tp doktor bg masa 1 mgu lg. N air ketuban sudah bertambah mass second scan . So xjadi induce. n bersalin secara normal. Byk kn mnun air suam sis tok bnyk kn air ketuban tu lg

9) Byk kn bce doa nabi yunus,doa mudah bsalin..pastu lps induce tu..lps sejam tu sis mandi dr kpla hingga kaki..in sha allah..tiada pape..bkn smua org rasa induce itu sakit..alhmdulillah..sy x rsa skit yg truk yg tngkp pinggang..juz sakit sengugut..in sha allah..akn di permudahkn sis..jgn pkir induce tu sakit ye sis..:)

10) rsenye x sakit kot.. sbb sy bersalin  anak no 2.. doktor masukkan ubat drip air soh cepat bersalin tp x rse ape pun.. yg sakit time kontraksi tu jek.. lepas kuar bby mmg lega yg amat..

Sue

Kes Minyak Naik & Wawasan 20SEN20SEN

image

Salam semua…

Semua orang pasti terkena dengan kenaikan harga minyak sebanyak 20 sen. Apa jual alasan yang diwar2kan oleh kerajaan, kita semua tetap akan terkena kesannya.

TERSENYUM TETAPI DUKA

Sue rasa tersenyum bagi bila melihat banyak kereta akan cepat2 isi minyak full tank pada malam sebelum minyak dinaikkan. Bagi sue, semakin ramai yang buat sedemikian, ia menunjukkan kehidupan kita terdesak dek nilai ringgit semakin jatuh.

CARI WANG ATAU PELUH

Sue rasa ramai diantara kita mahu tak mahu terpaksa mencari extra duit untuk menjalankan kehidupan. Sukar bukan?

Bukan senang mahu hidup. Bersyukur itu adalah pintu rezeki. Tetapi kita juga mesti berusaha. InsyaAllah.

Baca disini untuk extra duit:

Wanita berniaga

Salam sayang
Sue

Posted from WordPress for Android

BACA & Lakukan Untuk Bangkit

image

Salam semua…

Antara cara untuk mencapai kejayaan dengan cepat adalah LAKUKAN APA YANG DIPELAJARI.

Senang cerita. Apa yang kita buat, kita mesti lakukan dengab caranya. Barulah kita akan dapat hasilnya.

Sue dulu2 takut untuk ambil action.  Setiap kali, sue cuma baca dan baca. Malangnya, kita mudah lupa bukan? So,  bagaimana mahu ubah?

Just do it!

Salam sayang
Sue

Keluar Dari Zon Selesa | Mampukah?

Success46

Salam semua…

Ingin keluar dari zon selesa dan terjun ke lautan rezeki?

Katakan ya dan teruskan membaca…

469419_413811771997773_977693669_o

1) Terjun ke bisness? Usah PAKSA diri dengan hanya dengan NIAT nak sara diri dan bauar hutang! Jika tidak, lebih baik kekal sahaja dibawah majikan dan makan gaji.

 

Mahu berbisnes? Yang mula2 sekali kenal pasti faktor WHY.

Ya, why kerana tanpa faktor ini, ianya tidak akan BERTAHAN.

Disamping itu, bisnes juga  menuntut anda BERTAHAN & BERKEMBANG!

Apa yang betulnya, niat untuk sara hidup untuk berbisnes adalah bukannya alasan kuat untuk berniaga. Jika setakat mahu sara diri sahaja, anda boleh duduk dibawah majikan dan memkayakan majikan anda.

team

2) BANTU dan MUDAHKAN hidup orang lain

Jika kita fikirkan duit sahaja, kita akan mendapat untung. Ya.. sudah tentu keuntungan milik kita tetapi hati merana.

Lihat sekeliling kita…

Berapa ramai orang kaya yang hidup senang lenang tetapi hatinya merana? Tidak bahagia dengan kekayaan dan hati sentiasa gundah gulana?

“Orang yg tidak mengasihi pasti tidak akan dikasihi”

 

Bantu dan mudahkan hidup orang lain.

Barulah ianya turun ke dalam hati 🙂

risk

3) Takut RISIKO, Berniagalah

Orang melayu selalu cakap…

“Kalau takut jangan nak berniaga!”

Sue tak faham kenapa kita mematikan ayat itu kerana itu niat yang baik. Niat yang boleh mengubah hidup orang. Tetapi kita pula yang menghalangnya! Lagi sedih jika kita mengata pula…

Ubahnya kepada + minded!

” Kalau berani, berniagalah! Kalau berani dengan RISIKO KEUNTUNGAN, berniagalah!”

Bukankah itu lebih baik? Lebih afdal?

Tetapi kadang kala, kita mudah dikhayalkan dengan keuntungan. Apabila sudah berjaya, kita mudah lupa siapa diri kita.

Tetapi….

“Sesungguhnya terdapat segumpal darah dalam diri anak Adam, sekiranya baik gumpalan tersebut, baiklah seluruh badan. Jika rosak gumpalan tersebut, rosaklah seluruh badan. Ketahuilah, sesungguhnya itulah hati”.

images

4) Cara bermentor adalah cara terbaik

Mentor adalah yang paling mustahak. Apabila diminta buat sesuatu, buatlah dengan ikhlas tanpa berdolak dalih.

Ikut sahaja orang yang sudah berjaya dan ianya memudahkan kita.

Mentor adalah orang yang boleh guidekan kita untuk kita lebih berjaya. Yang boleh kurangkan kekecewaan denagn asam garam perniagaan.

Persoalannya…

Adakah semua orang mampu menjadi mentor?

Jawapannya tidak. Malah sedikit sangat . Mentor yang BAIK adalah bukan sahaja untuk berjaya dan kaya tetapi adalah untuk membantu hidup orang lain. Hidup ertinya memberi.

time-for-action

5) GAGAL bertindak dan 90% gagal

“When someone do the same thing over and over again and expecting different result, it INSANE”.

Berapa ramai yang mahukan perubahan dengan LAKUKAN?

Tukar cara hidup kita semua dan pastikan anda LAKUKANNYA!

 

Sue rasa cukupalah untuk perkongsian hari ini.

 

Jika berminat, hubungi saya untuk nasihat bagaimana suplemen dapat membantu anda.

Ingin menjana wang 4 angka sebulan hanya dari rumah?

Nur Suzilla
“Saya pilih nutrisi yang terbaik”
SMS/Whatapps:0199188605

FB: Nur Suzilla
pengedarshakleemalaysia@gmail.com

~~~ Sekiranya anda rasakan bahawa artikel ini PELURU ILMU jika dikongsi kepada rakan2 anda, klik butang like dibawah. TERIMA KASIH kerana BERANI BERTINDAK!

 

 

 

RM 2500 Pun Tak Cukup | Realiti Kehidupan

Salam semua….

Sebagai xfresh graduate katakan, pengalaman keluar daripada universiti semamngnya mengembirakan kerana ini masanya untuk bekerja…

Kejar & dapatkan kewangan!

Boleh bebas daripada gangguan ikat perut!

Harapan tinggal hanya niat!

Keluar sehaja universiti, hati bukan banyak happy lgi.. apply kerja sana kemari! Niat nak kerja dengan secepat yang mungkin.

Tetapi…

Kerja pon payah nak dapat. Pergi sana tak dapat. Pergi sini dier offer gaji rendah. Terpaksa ambil kerja? Ya.  Itu adalah kemungkinan yang biasanya diambil. Takut orang pandang serong plak kalau tak bekerja.

Kerja

Kerja macam biasa dan kita akan terperangkap seperti picture dibawah:

10155076_761020417271442_5471613496592531082_n

 

Kenapa kita laluinya? Sue mahukan list kenapa kemungkinan fresh graduate dipaksa ikat perut lagi.

Adakah anda?

 

Hati sudah cemas.

Mahu taknya, nak jaga diri sendiri pun tak boleh. Apatah lagi nak kahwin dan beli rumah?

Nak kahwin perlukan banyak duit. Begitu guna beli rumah.

Dengan gaji serendah RM2500, adakah anda rasa anda mampu memiliki impian anda?

Tak mungkin bukan?

Hidup bagaikan dihimpit.

Kita perlu ubahnya

Sue rasanya kita semua ada 2 pilihan yang baik iaitu:

  1. Kita sama2 ikat perut dan rancang jimatkan duit yang kaw2
  2. Cari duit tambahan yang boleh setelkan problem kita.

Pilihan mana yang best! Dua2 macam tak best je sebabnya kita perlu buat sesuatu.hihi… mana ada yang free dalam dunia ini. Sue pilih yang kedua!

Ya…tiada orang yang boleh tolong kita selain kita. Nak harapkan harga barangan keperluan turun, mustahil bukan? Usah biarkan diri kita rasa dijajah lagi…

Sue tahu yang pilihan kedua ini..kita buat buat extra kerja tetapi ini bukannay kekal. Sementara… tetapi kita cari duit tanpa tekanan. Bagus bukan?

Bagaimana caranya?

Sue sudah join shaklee selama 6 bulan dan syukur, secara puratanya, sue dapat  extra income setiap bulan tanpa miss.

Sue menulis dengan niat untuk kita sama2 bergerak dan untuk hilangkan rasa stress.

Bacalah artikel sue tulis tentang bagaimana shaklee boleh bantu kita?

Jana Wang Dengan Shaklee

Indahnya Pengalaman Menjadi ahli dan bisnes shaklee

Peniagaan online terbaik untuk wanita

 

Insyaallah…

 

Nur Suzilla
“Saya pilih nutrisi yang terbaik”
SMS/Whatapps:0199188605

FB: Nur Suzilla
pengedarshakleemalaysia@gmail.com

 

Perkara Yang Perlu Tahu Sebelum Sertai Shaklee | Mengapa Saya Pilih Shaklee?

Salam semua…

Mengapa anda patut sertai shaklee?  Tetapi sebelu sertai Shaklee, ada perkara yang patut anda ketahui sebelum join Shaklee.

Aik…ada juga ke perkara yang perlu saya tahu?

Ya, kerana ia boleh berikan info yag tepat kepada anda. Boleh memberikan anda sedikit persediaan sebelum sertai shaklee.

Susah ke?

Sebenarnnya, tak ada ape2 pun tetapi ia bagus untuk anda.

s

Soalan yang patut anda tanya sebelum sertai shaklee?

 

Jom sue akan cuba jawab soalan yang biasanya ditanya.

 

# Berapa kos modal sertai shaklee?

Untuk join shaklee, ada dua cara dan bagaimana?

Cara pertama adalah melakukan permbelian produk shaklee sebanyak RM650. Wah…banyaknya?

Bagi sue, tak perlu join shaklee dengan cara ini jika anda belum memerlukan.

So, apa cara nextnya?

Cara keduanya pula, anda dikenakan bayaran sebanyak RM65 + RM10 (untuk penghantaran starter kits shaklee). So, cuma RM75 sahaja. Sue suggestkan cara kedua kerana kita baru nak mula bukan? So, pilih yang kurang risk, kurang modal untuk dapatkan impak yang maksima.

#Berapa modal minimun untuk modal pembelian shaklee?

Biasanya apabila kita buat business online, kita perlukan barang dan jual bukan? Pernah tak anda dengar dropshipper?

Jika pernah, bagus. Mudah  nak fahamkan.

Apabila customer order barang dengan kita, anda perlu terima bayaran daripada customer. Selepas terima bayaran, isikan form order barangan secara online di shaklee2u.

Order dengan menggunakan id shaklee yang diberikan selepas anda join shaklee.

Selepas anda sudah isikan form dan bayaran kepada Shaklee, pihak Shaklee akan hantarkan produk kepada customer.

#Saya tengok orang lain upload gambar barangan shaklee, Kenapa?

Untuk menjual di FB, kita perlukan barang untuk gambar bukan? Tetapi saya tak de barang. Oh ya… just google dan edit gambar.

So, kenapa mereka simpankan produk?

Salah satu jawapannya adalah mereka mahukan berikan fast action once dapat order daripada shaklee. Ini kerana mereka boleh COD barangan kepada customer dengan cepat.

#Adakah saya perlu ikut seperti itu?

Tak perlu sebabnya kita baru sahaja nak start dan kita belum ada market lagi. Ingat… kurangkan modal tetapi kita kena maksima cara marketing kia. Itu yang lebih penting.hihi…

Setiap orang ada cara tersendiri dan ini apa yang sue nak suggestkan.

#Saya nak join shaklee, tetapi saya tak tahu produk shaklee secara detail?

Ya, setiap yang baru join mesti risau sebabkan kita baru join dan belum tahu detail produk, bagaimana mahu menjual? Gila apa nak menjual jika tak tahu detail?

Sue pun rasa begitu juga tetapi….

Anda jangan risau kerana:

  1. Kitaorang ada support group yang mantap seperti whatsapps dan secret FB. Di sana, sebarang pertanya boleh ditanya secara umum dan mereka yang tahu jawapannya akan menjawab.
  2. Nota akan diberikan secara PDF bagaimana anda perlu buat dan apa yang patut anda buat selepas join shaklee
  3. Google dan sentiasa dapatkan info terbaru 🙂

 

think big, believe big

Itu adalah soalan2 yang biasanya sue terima bagi orang baru nak join shaklee. Jika mereka tak tanya pun, sue akan ceritakan juga sebab bagi sue, anda patut tahu.

Artikel sue tentang sertai shaklee ada ditulis disini: Jana Wang Dengan Shaklee

 

Anda?

 

Jika berminat, hubungi saya untuk nasihat bagaimana suplemen dapat membantu anda.

Ingin menjana wang 4 angka sebulan hanya dari rumah?

Nur Suzilla
“Saya pilih nutrisi yang terbaik”
SMS/Whatapps:0199188605

FB: Nur Suzilla
pengedarshakleemalaysia@gmail.com