Kelebihan Guna Minyak Kelapa Dara Untuk Wanita Hamil

Nak tanya, ada x sesiapa yg pernah guna minyak kelapa dara?

Nak tahu review ok ke x.. apa kelebihan nya.
Selalu baca dari seller or agen je kelebihan dia. Kalu ada sesiapa yg berpengalaman gune minyak kelapa dara, boleh kongsi tak?

Terima kasih

image

1) Bgus. Ank sy kuar bersih je. N kulit pn putih gebu walaupn sy gelap cket.

2) Sy sapu kt perut..langsung xda rekahan..licin je..sambil tu minum juga..sy beli vco yg d aura tu

3) skt bersalin kjp je..n mudah bby kuar..ank 1st…

4) Elok guna myk kelapa dara nk bersalin pun senang..lg bgus dkt2 nk bersalin..lg 1 blh sapu kt puting susu xnk bg luka bila bb myusu nti..n blh gak sapu kt bwah supaya kulit kt lembut nti bersalin luka pun xteruk Sgt…ni pengalaman sy

5) Saya baru brsalin 34 hari..saya minum minyk kelapa dara 7 hari je sblum brsalin..tu pun kwn yg bgtau mudah brsalin kalau minum minyk klapa dara.. saya meneran 2x je terus keluar baby..mungkin sbb minyk tu licin..anak pertama smpai ke 3 dulu lama jugak nak meneran.

6) Saket bersalin skjap je..tu pn saket tyme dh bukak 10cm..sblm tu saket cam senggugut biasa..:)sy recommend sis amek Minyak kelapa dara D’aura sbb ada bacaan 30 juzuk ayat al-quran..👍rambut anak pn lebat..kulit kepala pn bersih je…

7)  sy kn bby 1st.. pkl 2am pch air ketuban.. smp pkl 9am x sakit pn..smpt mkn2 lg..lps pkl 9am tu sakit pgg cm time segugut sket je.. pkl 10.30 baru sakit sgt2.. nurse cek laluan da 9cm trus msuk labour room.. dlm labour room pn ade la dlm 10mnt.

Kesimpulan

Kebanyakkan daripada mommies mengatakan kulit bayi akan cantik memutih, melebatkan rambut dan mempercepatkan kelahiran.

Semoga dipermudahkan.

Sue

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s