Adakah Boleh Bayi Naik Kapal Terbang?

Salam, nak tnya sape2 yang tahu.. Baby Kalau dh sebulan lebih boleh Bawa naik flight tak? Destinasi tkjauh..

1) Boleh bawa naik flight…time kapal terbang nak naik atau nak mendarat,kene bagi baby susu atau puting supaya time dy telan 2,dy boleh balance kan tekanan dlm dan luar telinga….

2) Pastikan die lapar sebelum naik flight..t die xnak menyusu..susah..bimbang akan nangis je dlm flight..huhuhu..pengalaman  naik flight  ke sarawak..fuhhh

3) Boleh je.. Pengalaman saya bwak bby mse tu x smpai umur sebulan lg., tp pastikn bby byk menyusu mse dlm flight..

4) Boleh je…bb sy dua minggu pun pnh..blk pntang hihi

Syukur… Sue harap perkongsian ini akan berguna. Sue ambik pertanyaan ini dari kelab ibu hamil.

Sue

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s