Normal Ke Kerap kencing Semasa Hamil

Salam semua…

Tahan-Kecing-Boleh-Mengundang-Bakteria

skrg sy pregnant 17 mggu… saya kerap sangat buang air kecil…dalam sehari tu ade 15 kali…setiap 10minit or 5 minit saya buang air kecil…adakah itu normal semasa pergnant?

  • Normal lah tu sis mcm sy msa mgadung jap2 nk buang air kcil asik2 g,tndas mlm sblm tdoh buang air kcil lg bru ja nk mhu tdoh bru nk bring dah g,kncing lg. Smpai suami hairan tgok jap2 g,tndas tu yg smpai xnk mnum air sb klu mnum air mulalh jap2 g,tndas
  • Sy ngandung x cmtu pn. Dkt2 nk bsalin ja jd cmtu. Org tua2 ckp klo kerap sgt rmbut ank lebat.
  • Sye mse awl prgnant krang buang air kecil..tp skrg ble dh msuk 34w kerap sgt..
  • Sy pun mcm tu juga msa 17 weeks,normal..yg ptg time buang air kecil tu xsakit..klu sakit kn jmp doc..tkt ada jngkitan..skrg da 33 weeks..mmg kerap..hehe…
  • cbe cek doktor, takut kncing kotor..amalkan minum air masak suam n air barli..

 

Perkongsian ini sue ambil daripada page kelolaan sue : Kelab ibu hamil, Menyusu dan berpantang.

Untuk ketahui bagaimana shaklee membantu anda mendapatkan nutrisi terbaik semasa kehamilan?

Salam Sayang,

sue 0199188605

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s