Bagaimana Mencuci Alat Kemaluan Bayi Perempuan?

Mandikan-Bayi-Baru-Lahir

Salam…
Smua ibu2…sy nak tanya cara nak bersih alat sulit bayi perempuan..biasa ada lekat2 wrna putih tu..nak bersihka itu..? Was2 takut nak buat..minta ibu share2 tQ

  • Kena rajin Bersihkan…terutama skali time nak mandi, saya Akan cuci guna putik kapas dan napkin lembab pastu msk dlm babytub cuci lagi guna span mandi, masa lap baby nak pakai baju pun cuci lagi… 2 3 hari dah bersih.Jgn letak bedak dekat kemaluan baby., doc saya kata kemaluan baby X matang lagi dan Kalo X cuci bersih boleh jadi kuman..Cuma letak nappy cream aje…stiap tukar diapers letak nappy cream Jgn tunggu dah merah melecet baru nak cari cream. Itu cara saya….
  • Xberani la letak bedak kt area alat sulit bayi..dgr2 sgt bhya bg bayi ppuan…puan Ctyamynah Meen A. Sarip kalu tak d bersihkan jd ruam ka sis?
  • X elok la sapu bedak kt kmaluan baby. Better guna nappy cream.
  • Iya kena bersihkan…..guna kapas basah
  • kena bersihkan…pakai cotton buds…klu dia lekat u letak baby oil skit…
  • Hari2 kene bersihkan pkai cotton bad.. Basahkan ckit cotton bad tu.. T lama2 dye akn ilang

 

Salam Sayang,

Sue

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s