Akibat Minum ESP Semasa Hamil

 

 

Salam semua…

Selamat hari pekerja semua. Happy2 duduk rumah nye 🙂

Untuk hari ini, sue nak berkongsi soalan daripada banyak2 soalan yang sue terima daripada Facebook sue.

Sue nak berkongsi disini kerana sue rasa, sebagai ibu muda, sudah tentu perasaan TAKUT ada didalam diri ketika melalui kehamilan yang pertama.

 

Soalannya

Akak, saya sebenarnya pregnant 8 bulan dan sejak dari awal lagi, saya makan set pregnant shaklee. Saya mintak maap sebab saya bukannya customer akak.huhu…. Tapi saya dah tahu nak tanya siapa. Dealer yang saya beli tak dapat dihubungi lagi!

 

Saya minum ESP ini. Ramai orang cakap macam2 akak. Ada yang cakap sepupu dia minum, tak elok untu baby. Anak ade eczema, kulit sensitif lah…kuku terkopek!

 

Boleh tak jelaskan?

 

Jawapan

Ya Allah… betapa risaunya sue tengok keadaan dier. Selepas sue balas sahaja, PM yang dier tanya. Dia terus call sue sambil nangis2.

Mana hati tak risau. Dah la orang tu kehamilan yang pertama!

 

Memahami fungsi ESP

Sue lebih tertarik menjelaskan fungsi ESP semasa kehamilan.

Apa yang ada dan apa yang baik untuk ibu yang sedang hamil?

ESP shaklee adalah soy protein isolate. ( Klik disini untuk detail ESP)

Set Kehamilan Shaklee

 

Sekilas fakta

Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amino Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.

 
Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana iamengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian

 
Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.

 
Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP (Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.
Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones
Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafein.

 

ibu

Khasiat ESP Kepada Ibu Hamil

  1. Beri tenaga sepanjang kehamilan.
  2. Memastikan tahap kesihatan yang optimun.
  3. Kulit bayi  & ibu akan gebu tanpa sebarang masalah kulit.
  4. Bantu perkembangan fetus
  5. Bantu penyerapan vitamin

 

imagesfff

Punca eczema?

Hingga kini, punca sebenar eczema masih belum dikenalpasti dengan sepenuhnya. Terdapat beberapa faktor dalaman dan luaran yang mencetuskan eczema seperti berikut:

Faktor-faktor Dalaman (Fizikal)

  • Ahli keluarga yang mempunyai sejarah yang mengalami penyakit eczema, asma atau allergi rhinitis.
  • Perubahan emosi yang ketara seperti keresahan dan stres.
  • Pemakanan dan minuman seperti alkohol, makanan tenusu, gandum, telur, makanan laut, pengawet dan pewarna makanan.

Faktor-faktor Luaran (Persekitaran)

  • Bahan-bahan iritasi: Asap rokok, bahan-bahan kimia, cuaca yang terlalu panas dan lembap atau di sebaliknya.
  • Alahan (Allergens): Sabun, syampu, serbuk bahan pencuci, kosmetik, kulat, debunga, haiwan peliharaan dan hama habuk rumah (house dust mites).

 

Pengalaman

Eczema dan ESP adalah satu yang terbalik kerana punca2 bayi yang mengalami eczema adalah berlainan dengan apa yang diberikan oleh ESP.

ESP adalah nutrisi tambahan yang membantu meningkatkan tahap kesihatan seseorang.

Sue adalah menggunakan ESP semasa hamil dan sue rasai perubahan seperti sentiasa bertenaga setiap hari.

 

Cerita Sue

Set Kehamilan Shaklee

Penat Ketika Hamil

Testimonial Set Kehamilan

 

 

Jika berminat, hubungi saya untuk nasihat bagaimana suplemen dapat membantu anda.

Ingin menjana wang 4 angka sebulan hanya dari rumah?

Nur Suzilla
“Saya pilih nutrisi yang terbaik”
SMS/Whatapps:0199188605

FB: Nur Suzilla
pengedarshakleemalaysia@gmail.com

 


							
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s