Anak Kita Kasih Sayang Kita

Salam semua mommies….

Wanita adalah ibu dan penjaga kepada anak. Sudah tentu kesakitan melahirkan anak begitu dirasakan. Disebabkan itulah, kasih sayang ibu terhadap anak tidak boleh dinafikan. Siapa yang berani lawan kasih sayang ibu?

Mungkin orang cakap, ibu itu ini…tetapi hakikatnya ibu tetap SAYANGKAN anaknya.

TETAPI

IBU BENARKAN ORANG HISAP ROKOK DIHADAPAN ANAK

Sudah tentu kalau kita perasan, ramai aje kan yang hisap rokok depan anak. Bahaya itu no 1 la… Tetapi macam tak senonoh je. Ibu pula yang benarkan anak hidu asap beracun. Wekk…

BAWA ANAK KECIL JALAN2 TENGAH PANAS

Satu lagi sue perhatikan ialah kebanyakkan ibu muda suka pergi jalan2. Okay, sue tak de masalah tetapi kalau dah tengah panas, tak kecian ke kalau anak kena deman nanti. Kalau nak pergi shopping, bawatlah dan pergilah shopping complex yang ber aircond.

Mungkin ada lagi yang lain2. Tetapi sue rasa sue banyak jumpa yang macam ini la. Sue cuma lontarkan idea sahaja. Jangan terasa dengan pendapat sue nye.

Salam kasih sayang,
Sue

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s