Atasi Rabun Dengan Shaklee Carotomax

Salam semua…

Rabun ketika muda atau rabun ketika sudah berumur adalah salah satu perkara biasa bagi kita. Hal ini kerana, kita sudah accept perkara rabun ini sebagai perkara biasa sedangkan rabun boleh dikurangkan agar kita terus dapat melayari kehidupan seperti biasa.

Ok.Kita berbalik kepada tajuk asal kita.

Pernah dengar tak apa itu Glaucoma?

Rabun shaklee

Glaucoma adalah keadaan yang menyebabkan kerosakan pada saraf optik mata anda dan menjadi lebih teruk dari masa ke masa. Ia sering dikaitkan dengan pembentukan tekanan di dalam mata. Glaukoma cenderung untuk diwarisi dan tidak boleh menunjukkan sehingga di kemudian hari.

Tekanan meningkat, dipanggil tekanan intraocular, boleh merosakkan saraf optik, yang menghantar imej ke otak. Jika kerosakan pada saraf optik dari tekanan mata tinggi terus, glaukoma akan menyebabkan kehilangan penglihatan kekal. Tanpa rawatan, glaukoma boleh menyebabkan buta kekal dalam tempoh beberapa tahun.

shaklee rabun

Kerana kebanyakan orang dengan glaucoma tidak mempunyai gejala awal atau sakit dari tekanan ini meningkat, adalah penting untuk melihat doktor mata anda secara tetap supaya glaukoma boleh didiagnosis dan dirawat sebelum kehilangan penglihatan jangka panjang berlaku.

Jika anda berumur lebih 40 tahun dan jika anda mempunyai sejarah keluarga glaukoma, anda perlu mempunyai peperiksaan mata lengkap dengan doktor mata setiap satu hingga dua tahun. Jika anda mempunyai masalah kesihatan seperti kencing manis atau sejarah keluarga glaukoma atau berisiko untuk penyakit-penyakit mata yang lain, anda mungkin perlu untuk melawat doktor mata anda dengan lebih kerap.

shaklee rabun mata

Adakah Kenaikan Tekanan Mata untuk punca Glaucoma?

Glaucoma biasanya berlaku apabila tekanan kenaikan mata anda. Ini boleh berlaku apabila cecair mata tidak beredar biasanya di bahagian hadapan mata.

Biasanya, cecair ini, yang dipanggil jenaka berair, mengalir keluar dari mata melalui saluran jaringan-suka. Jika saluran ini menjadi tersumbat, cecair membina, menyebabkan glaukoma. Punca langsung sekatan ini tidak diketahui, tetapi doktor tahu bahawa ia boleh diwarisi, bermakna ia lulus dari ibu bapa kepada kanak-kanak.

Sebab kurang biasa glaukoma termasuk kecederaan tumpul atau kimia dengan mata, jangkitan mata yang teruk, penyumbatan saluran darah di mata, keadaan radang mata, dan kadang-kadang pembedahan mata untuk membetulkan keadaan yang lain. Glaukoma biasanya berlaku dalam kedua-dua mata, tetapi ia mungkin melibatkan setiap mata ke tahap yang berbeza.

carotomax shaklee carotomax

Pengalaman Ibu

Syukur…diatas kesedaran ini, ibu sue mengalami rabun kuat yang mana mata selalu berair sahaja. Sebelah mata hampir rabun sepenuhnya. Dek kesian dengan masalah ibu, sue berikan Carotomax kepada ibu.

Kini, sudah seminggu ibu sue menggunakannya tetapi keadaan mata berair sudah berkurangkan. Masih terlalu awal sue nak update keberkesanannya tetapi melihat mata ibu sue yang sudah tidak berair, ia membuatkan hati sue happy.

Sue terasa gembira dengan perubahan ini walapun hanya seminggu menggunakannya. Mungkin dilain hari, sue akan update lagi cerita ini. Wait ya…

 

 

Jika berminat, hubungi saya untuk nasihat bagaimana suplemen dapat membantu anda.

Ingin menjana wang 4 angka sebulan hanya dari rumah?

Nur Suzilla
“Saya pilih nutrisi yang terbaik”
SMS/Whatapps:0199188605

FB: Nur Suzilla
pengedarshakleemalaysia@gmail.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s