Cara Terbaik Untuk Makan Set Gemuk Shaklee

Salam semua…

Untuk kali ini sue ingin kongsikan cara terbaik pemakanan set kegemukkan shaklee. Sudah beli tetapi tak tahu pula cara terbaik untuk makan bukan?

Ok semua..mari selami bersama 🙂

Set tambah berat badan shaklee

Cara Pemakanan Set Tambah Berat Badan Shaklee

PAGI
Makan pagi mesti, tak kisah nak makan apa. Tak payah pantang.kata nak gemuk kan? sapu je nasi lemak ke , nasi goreng ke..janji mesti ada ayam, daging, telur, ikan..nyumm..nyum…
Selepas tu, minum susu 1 gelas yang dah dibansuh dengan 1 sudu meal shake.
kemudian makan vitalea 1 biji (ambil dengan plain water, jangan makan vitalea dengan susu, confirm tak berkesan)

MINUM PAGI
Makan roti atau apa2 kuih, kemudian minum susu 1 gelas

LUNCH
Makan nasi dan ikut kumpulan yang bergizi,ada sayur dan daging/ikan/ayam/telur.makan macam biasa saja, tak banyak pun tak pe.

TEA TIME
Makan roti, minum susu 1 gelas yang dah dibancuh dengan 1 susu meal shake

MAKAN MALAM
Sebaiknya 3-4 jam sebelum tidur…nasi dan lauk pauk..sikit pun tak pe..tak perlu terlalu banyak, yang penting makan..kemudian ambil vitalea 1 biji lagi (ingat vitalea perlu diambil dengan air masak)pastu minum air banyak-banyak.

10 minit sebelum tidur
Makan roti sekeping..diikuti dengan minum susu 1 gelas.

PERATURAN:
Walaupun nak gemuk, jangan skip exercise sekurang-kurangnya 10 minit sehari..tak perlu exercise berat2, cukup dengan angkat botol air mineral yang 500ml tu je..angkat macam angkat berat tu..naik turun tangan….lepas tu exercise macam skipping ke…or apa2 exercise untuk bina muscle.. jangan makan junk food dan ikut jadual ni selama sebulan

BERAPA BANYAK MEAL SHAKE ANDA PERLUKAN SEHARI?
Bergantung pada jadual di bawah. Jika anda benar2 under-weight, anda perlukan meningkatkan pengambilan meal shake.
1 sudu meal shake = 9g protein
lihat jadual di bawah:

Apa sebenarnya yang ada pada Mealshake, Vitalea dan Vitamin B ni?

MEAL SHAKE
Mengandungi 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang oenting. sumber yang kaya dengan kalsium, fober dan protein. mealshake ini berperisa vanila dan sedap jika diminum begitu sahaja bersama air kosong/susu.

VITALEA

Mempunyai 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pebnetukan sel darah merah. Khasiat ainnya, membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid/beguk, memberi badan rasa bertenga dan tidak mudah lesu, menjadikan kulit sentiasa tegang, menelak pitam dan pening.

Vita B Complex

Mempunyai 8 jenis vitamin B yang oenting untuk badan. mengawal kadar metabolisme dalam badan, mengekalkan kesihatan kardiiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan, memberi mood happy dan meningkatkan sistem pertahanan badan.

 

Jika berminat, hubungi saya untuk nasihat bagaimana suplemen dapat membantu anda.

Ingin menjana wang 4 angka sebulan hanya dari rumah?

Nur Suzilla
“Saya pilih nutrisi yang terbaik”
SMS/Whatapps:0199188605

FB: Nur Suzilla
pengedarshakleemalaysia@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s