Pengalaman Hamil Dengan Shaklee ~ Kejadian Pitam Mengentuk Pintu Hati Bersama Shaklee

Salam semua mommies…

Perkara normal ketika hamil adalah kita mudah berasa penat dan letih. Urm…

Sesuatu yang tak best untuk dilalui setiap hari bukan? Sue disini melalui zaman kehamilan seperti ibu2 lain juga. Penat & tak bertenaga. Si husband pula asyik suruh makan itu ini, padahal kita dah tak selera nak makan.hihi…

Semua ibu sue rasa tak patut dizalimi sebegini? Apa maksud zalim yang sue cakap? Kerana tak mahu berubah lagi better dan better!

Paling yang menakutkan pada zaman kehamilan adalah pitam!. Mungking mommies yang belum kena rasa apa la sangat hamil ini? Takkan nak pitam kot!

Sebenarnya kita akan rasa penat & letih. Lebih2 lagi kalau yang terkena HB low. Mudahlah pitam. Bahaya bukan kalau pitam sorang2 kat rumah? TOLONG semua..jangan lalui zaman ini.

Apa yang terjadi pada kehamilan kita kalau kita jatuh tersungkur?

Pengalaman Sue Ketika Hamil

Ketika sue mengandung dulu, sue adalah student master. Busy tiap2 hari membuat ekperimen di lab. Mahu tak mahu, tugasan seharian perlu sue lakukan kerana pembelajaran harus diutamakan. Betul x?

Tetapi apabila kandungan semakin membesar, sue mula risau akan kesihatan sue. Kaki sue mula bengkak. Ini kerana sue terpaksa berdiri dengan lama didalam lab. Sue juga pernah pitam 2 kali di rumah. Benda seperti ini amat merisaukan sue pada masa itu.

Malah, pada masa kehamilan masuk ke bulan 5, sue hampir berputus asa!. Sebabnya sue dah tak larat nak drive kereta pergi universiti walaupun ketika itu jaraknya hanya 10 km.

Sue memang penat dan tidak boleh buat apa2 ketika itu. Segala2nya sue tinggalkan. Sue hanya rehat dan rehat sahaja.

Fatigue-During-Pregnancy-article

Jumpa Doktor

Setiap kali sue berjumpa Doktor, pastinya mereka akan memberitahu sue bahawa sue mengalami HB Low.

Alahai..ini semua dugaan yang harus sue tempoh sehinggalah kawan sue suggestkan set kehamilan shaklee. Sue pada masa itu juga seperti anda, kurang yakin untuk menggunakannya. Namun, atas paksaan suami sue, sue menggunakan walaupun amat berat perasaan sue ketika itu melihat harganya amat mahal.

Perubahan

Dari situ, sue mula merasai perubahan.

Sue sudah mampu membawa kereta pergi dan balik ke universiti.Itu pun dah kira bagus kerana sebelum ini, sue langsung tidak pergi lab. Oh ya… Cuba teka apa sue mampu buat lagi?

Sue juga mampu berdiri di lab sehingga 2 jam tau. Syukur kerana keadaan itu sue mampu membuat kerja. Sebelum ini, kaki sue sememangnya mudah bengkak. Macam 2 sue lakukan seperti tidur dengan bantal dikaki. Pertua orang lama harus dibuat.hihi… Tapi kalau dah kaki tinggi, tidur pun dah tak nyenyak!. Sedih betul…

Kalau dulu kaki sue bengkak, kini, bengkak hilang dan sue dah boleh pakai kasut yang sebelum ini sakit jika dipakai. Mahu tidaknya, kaki sudah bengkak. Nak pakai kasut pun tak boleh.

Yang paling best ketika itu, apabila jumpa doktor je, sue akan happy kerana:

Apa u dah buat?

Saya ambil produk Shaklee doktor.

Ya, HB sue kembali normal. Syukur sangat2 kerana sue sayangkan kandungan. (Sapa la tidak sayang anak bukan?) Range HB sue ketika itu cuma 9.9. Wahaha… amat bagus yang mana sebelum ini hb sue lebih kurang 13.3. (Sedih bukan)

Tahap Anemia
< 6.9 Sangat Teruk
6.9 < 8.0 Teruk
8.0 < 9.5 Sederhana
9.5 – 10.5 Ringan

Sehinggalah sue bersalin, sue tidak mempunyai banyak masalah. Syukur atas pertolongan ini. Semuanya adalah kuasa Tuhan. Sue beruntung ada suami yang sanggup mencuba asalkan semuanya selamat.

Syukur…

P/S: Sue selamat melahirkan anak perempuan pada 03/06/2013.

Rahsia sue dengan Set Kehamilan Shaklee

Seperti yang sue tulis diatas, ramai yang risau tentang harga set kehamilan shaklee. Semasa sue mengandung, sue mengambil pakej lengkap untuk kehamilan. Terpaksa ataupun sue dipaksa oleh suami ketika itu :)

Set Kehamilan Shaklee

Set Kehamilan shaklee

No. SET HAMIL Size/bottle Price (RM)
1 Vita-Lea Iron Formula (Multivitamin) 120 tablets         87,00
2 B-Complex (with Folic Acid) 120 tablets         52,00
3 Zinc Complex 120 tablets         30,00
4 Vitamin C Sustained Released 120 tablets         90,00
5 Ostematrix (Calcium & Magnesium) 120 tablets         60,00
6 ESP Soy Protein Isolate Powder 850g       140,00

Ya, sue habiskan RM459 (termasuk RM10) = RM469 ketika itu. Inilah rahsia sue sebenarnya.

Set Kehamilan Shaklee (Basic) mengandungi vitalea+Vitamin B + Vitamin C +Zink dengan kos penghantaran, jumlahnya RM269.

Tetapi untuk Set Kehamilan Shaklee (Full set), jumlanya adalah RM469.

Apa Kelebihan Set Kehamilan Shaklee?

Sudah tentu setiap set mengandungi kelebihan masing2. Ia cukup bagus kerana meliputi kelengkapan nutrisi lengkap untuk ibu dan anak.

Vita-Lea Iron Formula

Vitalea Multivitamin – Mengandungi segala asa nutrisi yang diperlukan oleh badan. Kita  selalu makan apa sahaja tanpa memikirkan diet yang seimbang dan inilah kenapa vitalea amat penting. (Ada tak ibu yang mengandung diluar sana tidak makan sayur?)

Set Kehamilan Shaklee

B complex – Mengandungi asid forlik, mengurang loya dan stress.  Ia amat penting bagi pembentukan janin.

Set Kehamilan Shaklee

Kalsium Ostematrix – Membekalkan kalsium yang mencukupi untuk pembentukan tulang dan gigi. Disampin itu, ia menstabilkan tekanan darah.

Set Kehamilan Shaklee

Energizing Soy Protein – Memberikan tenaga yang diperlukan oleh si ibu. Khasiat soya sememangnya terbaik membekalakan tenaga untuk ibu.

Set Kehamilan Shaklee

Vitamin C –Penting untuk pembinaan kolagen. ia membantu dalam pembinaan tulang rawan, otot2 dan tulang fetus.

Jika berminat, hubungi saya untuk nasihat bagaimana suplemen dapat membantu anda.

Ingin menjana wang 4 angka sebulan hanya dari rumah?

Nur Suzilla
“Saya pilih nutrisi yang terbaik”
SMS/Whatapps:0199188605

FB: Nur Suzilla
pengedarshakleemalaysia@gmail.com

Advertisements

2 thoughts on “Pengalaman Hamil Dengan Shaklee ~ Kejadian Pitam Mengentuk Pintu Hati Bersama Shaklee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s