Set Penyusuan Shaklee Berbeza Dengan Yang Lain

Salam semua mommy,

Bercakap tentang penyusuan, ramai mommy pening dan tersepit tentang kadar penyusuan mereka. Tambah memematkan lagi jika susu badan yang dihasilkan cukup2 makan sahaja.

Kais pagi makan pagi kais petang belum tentu cukup untuk memberikan baby kepuasan.

Macam mana cara menambahkan susu badan?

Ada tak supplemen yang perlu diambil?

Bercakap tentang penyusuan, terdapat ramai teknik dan supplemen di pasaran.  Ada juga teknik turun termurun yang dihadiahkan oleh ibubapa sekalian.

Semua adalah benar belaka jika kita berjaya!

Walaupun apapun keadaan, masih juga mommies yang mengadu.

Usaha ternyata gagal dan yang lebih sedih sue dengar adalah stress!

baby-breastfeeding

Keadaan yang biasa diamalkan oleh mommy:

  1. Minum air banyak (8 liter/day)
  2. Minum air barli
  3. Makan ubat yang biasanya dibekalkan oleh klinik iaitu Motilium, Maxolon
  4. Dan biasenya jika sudah makan ubat2 di klinik, ia sebenarnya ubat tahan muntah. Sue ok tetapi kalau ia menyebabkan stress, apelah gunanya.
  5. Teknik pan dan demand ( Terbukti berkesan)

Jika memakan supplemeklinik berkesan untuk anda, teruskan sahaja. Lagipun, ini adalah ikhtiar kita. Ingat supaya kita dapat bagi baby susu badan sampai puas! hihi…

Beza Set Penyusuan Shaklee

  1. Sue lihat ramai yang feedback bahawa susu akan semakin pekat! (Kuning yang ala2 pekat)
  2. Of course, kalau dah guna supplemen, susu badan akan meningkat. Namun ia bergantung kepada individu seperti cara menyusukan badan dan sebagainya.
  3. Penat dan stress yang dialami sebelum ini hilang. Tetapi, apabila kita lihat anak kita puas minum susu, semua stress akan hilang bukan?

Pada pendapat sue, kebanyakkan mommyperlu memilih set penyusuan shaklee.

Pengalaman sue mengunakan set ini, sue rasakan baby mudah kenyang dan yang paling penting baby puas.

Baby akan tidur lena.

Sue pun rasa nyaman dan tak stress lagi memikirkan milk booster apa yang sue nak pakai sebab sue sudah melalui dan sedang melalui zaman bf.

Jika ada yang ingin berkongsikan cerita tentang set penyusuan shaklee, sue amat alu2kan.

set penyusuan shaklee

Jika berminat, hubungi saya untuk nasihat bagaimana suplemen dapat membantu anda.

Ingin menjana wang 4 angka sebulan hanya dari rumah?

Nur Suzilla
“Saya pilih nutrisi yang terbaik”
SMS/Whatapps:0199188605

FB: Nur Suzilla
pengedarshakleemalaysia@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Advertisements

One thought on “Set Penyusuan Shaklee Berbeza Dengan Yang Lain

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s