Langsing Dengan Sihat : Perkongsian Bersama Doktor

Salam semua…

Hari ini sue ingin kongsikan perngalaman seorang berstatus doktor. Ya, agak malang bagi berliau asyik diperli oleh suaminya yang mengatakan:

Kalau abang keluar dengan sayang, mesti orang ingat abg ini adik, bukannya suami!

b515f-url

Pelik bukan tapi sanggupkah anda mendengarnya. Common sense sue pun tidak mempercayainya tetapi sue terdengar ceritanya, kemungkinan ramai yang terkena sumpahan ini. Betul x?

Mungkin si suami tidak sedar bahawa kaum wanitalah adalah ibu kepada anak! Dia asyik nak mengata sahaja.

Itu adalah alasan si suami!

Berat badan yang semakin membesar kadangkala meletihkan kita jugak. Si doktor ini mengadu bahawa berliau mudah letih & sudah tentu mahu reshapekan kembali body.

Sudah banyak produk sebelum ini yang berliau guna tetapi ya, memang berjaya kurangkan berat badan tetapi after 3 month, berat semakin meningkat. Tak boleh maintain shape yang dulu lagi.

Supplemen Shaklee

Kini, sudah 2 bulan beliau mengambil Alfalfa + Lecithin + Cinch (Sila clik untuk keterangan produk) 

Disebabkan sue selalu jumpa doktor ini di laboratory, sue selalu follow up dengan beliau.  Setelah 2 bulan beliau gunakan set ini, beliau rasa ada perubahan iaitu:

  1. Badan semakin bertenaga. Dia sekarang dah boleh stay up malam sambil boleh menulis report di university.
  2. Keadaannya sebelum ini, kadar periodnya tidak normal. Sekejap datang awal, sekejap datang lewat. Kini, tidak lagi. Ini adalah kesan sampingan yang beliau alami.
  3. Badan terasa ringan! Apabila sue tanya kenapa ringan? Dia kata, badan macam dah ada shape walaupun berat badan hanya kurang 2KG. Pelik bukan? Sue risau dengan penurunan yang sedikit sahaja, lantas dia menjawab, Shaklee adalah natural produk. Normally, natural produk will take time and easy to maintain our health at best condition!

Betul kata doktor ini.

Sebelum kita memilih produk yang betul, kita perlulah ada ilmu! Supaya at least kita tak melatah jika tidak berjaya. Sebab nk kurus, kadangkala memakan masa dan boleh cepat. Ia bergantung kepada corak permakanan seseorang, gaya hidup dan genetik.

Apapun, yang lebih penting, bagaimana kita mahu mengekalkannya? Itu yang lebih penting bukan.

 

Jika berminat, hubungi saya untuk nasihat bagaimana suplemen dapat membantu anda.

Ingin menjana wang 4 angka sebulan hanya dari rumah?

Nur Suzilla
“Saya pilih nutrisi yang terbaik”
SMS/Whatapps:0199188605

FB: Nur Suzilla
pengedarshakleemalaysia@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s