Semua Lelaki Sayang Isterinya

Salam semua…

Kini ramai lelaki tidak menghargai wanita kerana sibuk menghabiskan masa dengan kerjaya mahupun dengan kawan2. Tetapi, dalam hati tetap akan ada sekuntum bunga untuk menpertahankan hak dan batil. Wanita dianggap penolong rumahtangga dan lebih memahami masalah jika dibanding lelaki.
 

 

Berikut ini hasil dari pelbagai penyelidikan mengenai keunggulan wanita seperti ditulis oleh cosmpolitan: 

1. Tulisan Tangan


Wanita mempunyai kemampuan yang lebih baik dalam urusan tulis menulis berbanding lelaki. Hal ini terjadi sejak mereka kecil ketika mempelajari menulis huruf abjad. Serat-serat saraf yang mengawal kemahiran motor di otak lelaki tidak sebaik yang perempuan miliki. Pada ketika itu anak perempuan lebih baik mempelajari tulisan tangan berbanding anak lelaki.
 

2. Kesedaran untuk Makan Makanan Sihat


Universiti Minnesota melakukan kaji selidik terhadap lebih daripada 14 ribu orang yang mendedahkan bahawa wanita lebih menjaga kesihatannya dengan memakan makanan yang sihat berbanding lelaki. Ketika lelaki memilih pizza sejuk di dalam peti sejuk, wanita lebih memilih buah-buahan yang mempunyai lebih banyak nilai nutrisi dan rendah kalori.
 

3. Lebih Cepat Belajar


Kajian yang dilakukan Universiti Goegia dan Universiti Columbia mendapati pada dasarnya wanita punya kemampuan untuk lebih mengembangkan fikirannya. Menurut penyelidikan tersebut wanita lebih penuh perhatian, fleksibel. Jadi semasa bekerja, wanita lebih mudah memahami tugas yang diberikan berbanding rakan kerja lelakinya.
 

4. Lebih Pintar


Berdasarkan penyelidikan ujian IQ dari seluruh dunia, wanita mempunyai IQ yang lebih tinggi daripada lelaki. Kajian itu dilakukan oleh James Flynn yang meneliti IQ pelbagai orang di dunia bermula dari Amerika, Eropah, Kanada, New Zealand, Argentina dan Estonia. Dari keputusannya didapati IQ wanita kebanyakannya berada di atas.
 

5. Lebih Bersedia Semasa temuduga Kerja


Sebuah penyelidikan yang dilakukan University of Western Ontario mendedahkan wanita lebih boleh mengatasi stres semasa temuduga kerja. Kajian mendapati walaupun wanita lebih panik ketika melakukan persiapan temuduga, tetapi wanita lebih mempengaruhi pihak penemuduga berbanding lelaki. Hal itu tentu kerana wanita lebih mempersiapkan diri dan bersedia untuk ditemuduga.

6. Imuniti Tubuh Lebih Baik


Kajian yang dilakukan Universiti McGill mendapati bahawa wanita mempunyai sistem imun lebih baik berbanding lelaki. Hal itu kerana hormon estrogen di dalam tubuh membuat wanita boleh melawan jangkitan lebih kuat. Dalam hormon estrogen ada enzim tertentu yang menjadi perlindungan pertama tubuh ketika diserang bakteria dan virus. Imuniti yang lebih baik ini membuat wanita lebih panjang umur berbanding lelaki. Kira-kira 85% orang yang berumur lebih dari 100 tahun adalah wanita.

Ini semua membuatkan sue terfikir adakah lelaki kita sayang kepada kita?
Urm… hargailah sebelum terlambat. Jaga sipemaisuri sebelum anda dikecewakan.

Bagaimana? 

Wahai lelaki…

Perempuan seudah tentu inginkan kecantikan dan kesihatan. Si suami sudah tentu ingin pasangan masing2 nampak terbaik dikaca mata mereka. Tetapi zaman sudah berubah. Kalau dulu, isteri lebih banyak berada di rumah, tetapi sekarang, mereka “dipaksa” bekerja demi tuntutan kewangan.

Tekanan kerja yang diberikan menyebabkan wanita stress, lemah dan amat malang lagi jika kelihatan lebih tua daripada usia sebenar. Berbeza dengan lelaki, mereka lebih tabah menghadapi cabaran hidup yang ternyata terlalu mencabar bagi wanita.

Tambahan pula, dengan kesibukan kerja seharian, wanita sering mengabaikan kesihatan. Ia pastinya meningkatkan peluang wanita menghidap darah tinggi, diabetes, dan lain2.


Shaklee

Prihatin dengan masalah ini, Shaklee menawarkan produk yang hebat untuk memenuhi keperluan wanita pada semua peringkat kehidupannya. Program kesihatan wanita ini mengandungi 3 produk iaitu GLA Complex, Ostematrix dan Omegaguard. 

Omega Guard ~ mengandungi docosahexanoic acid (DHA) dan eicosapentaenoic acid (EPA) yang merupakan asid lemak omega 3 yan dikenalpasti dapat memberikan sokongan nutrisi bagi menyokong tahap kolesterol yang baik sekaligus menjadikan jantun lebih sihat
 
GLA Complex ~ Gamma Linolenic Acid (GLA) telah digunakan secara tradisional untuk keselesaan semasa kitaran bulanan (haid) serta membantu melegakan gejala PMS yan berlaku sebelum haid dan ia juga boleh menangani masalah yang timbul sebelum putus haid
 
Ostematrix ~ Unsur utama dalam Ostematrix iaitu Kalsium, Magnesium, Vitamin D dan mineral zink, tembaga dan mangan. Pengambilan ostematrix dalam diet harian dapat membantu dalam pembentukan dan penyenggaraan tulang dan gigi yang sihat. Dianggarkan sejuta rakyat Malaysia yang mana 8% darinya adalah wanita kurang berkesedaran bagaimana untuk mengekalkan kesihatan tulang.
 
Mereka yang mencuba akan mendapat mengurangkan:
 
  1. Menggalakkan kesihatan tulang yang kuat.
  2. Menggalakkan kulit yang cantik 
  3. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
  4. Mengurangkan paras kolestrol
  5. Melegakan sakit sendi
  6. Membantu melegakan symton senggugut dan menopos
  7. Kesuburan
  8. Menyokong sistem imun badan
  9. Mgurangkan risiko Osteoporosis

Terbukti berkesan. Ramai sudah menggunakannya.

ika berminat, hubungi saya untuk nasihat bagaimana suplemen dapat membantu anda.

Ingin menjana wang 4 angka sebulan hanya dari rumah?

Nur Suzilla
“Saya pilih nutrisi yang terbaik”
SMS/Whatapps:0199188605

FB: Nur Suzilla
pengedarshakleemalaysia@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s